Európai Unió soros elnökség 2011.

A Zsófia Rendezvényhajó, mint az Európai Unió Tanácsának hivatalos gasztronómiai beszállítója 2011. első félévében

 

Az EU Tanácsa soros elnökségét a tagállamok látják el a 2020-ig előre meghatározott érvényes sorrendben.

Az elnökséget adó ország feladata, hogy a Főtitkárság segítségével szervezze a Tanács munkáját, és ebben az értelemben irányítsa az Uniót, biztosítsa működésének folyamatosságát és rugalmasságát.

 

A magyar elnökség:2011. január 1-jétől június 30-ig tartott.

A mindenkori elnökség meghatározó szerepet játszik abban, hogy irányításának fél évében mely ügyek kerülnek a Tanács figyelmének középpontjába, és nagy befolyást képes gyakorolni arra, hogy az Európai Unió miként kezelje a különböző politikai és gazdasági kihívásokat.

 

Éppen ezért kiemelkedő jelentőséggel bír hazánk számára, hogy milyen képet tudtunk kialakítani magunkról Európa szemében a félév során.

Nemcsak politikai és gazdasági szempontból kerültünk a középpontba, hanem infrastrukturális, logisztikai, kulturális, turisztikai és nem utolsó sorban a rendezvényszervezés területén is. A félév során kivételes lehetőség kínálkozott számunkra a magyar borkultúra és gasztronómia koncentrált bemutatására.

 

Összesen 260 elnökségi esemény, találkozó és munkaértekezlet nyújtott alkalmat arra, hogy a vendégeknek kitűnő hazai nedüket: magyar borokat szolgáljunk fel, olyan vendégek számára is, akik eddig talán még soha nem találkoztak magyar borral.  Az EU-elnökség gasztronómiai rendezvényeinek gerincét egyértelműen a borok adták.

 

A Zsófia Rendezvényhajó az elnökségi vacsorák kedvelt helyszínévé vált, ahol a Vendégek a magyar gasztronómia mellett Budapest Duna menti nevezetességeit is megismerhették.

Bízunk abban, hogy a nálunk járt Vendégek kellemes élményekkel tértek haza, öregbítve ezzel hazánk jó hírét.